Емомалі Рахмон заявив, що в Таджикистані коронавірусу немає / фото УНІАН, Михайло Марків

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон оголосив, що "в Таджикистані на сьогодні коронавірусу нового типу немає".

Про це він заявив 26 січня в посланні до парламенту, пише Радіо Озоді.

За словами Рахмона, починаючи з 1 січня в країні не зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірусом нового типу.

Відео дня

Однак, за його словами, відсутність коронавірусу не означає, що жителі можуть не дотримуватися санітарно-гігієнічних правил. Він також зажадав поміщати усіх, хто прибуває з інших країн, під карантин.

Основну увагу в питанні дотримання громадянами правил гігієни президент Таджикистану приділив весіллям і роботі мечетей. Він попередив парафіян, що у випадках недотримання санітарно-гігієнічних норм і правил "мечеті не працюватимуть".

Читайте такожУ Таджикистані тепер можна офіційно відкупитися від призову в армію грошима

Мечеті в Таджикистані повинні відкритися з 1 лютого. Раніше влада вже попереджала про те, що в разі, якщо громадяни не будуть дотримуватися санітарних і гігієнічних норм, то мечеті будуть закриті. Однак жителі, і перш за все парафіяни, запитують, чому влада не звертає увагу на громадський транспорт і ринки, де дуже часто ці норми й правила не дотримуються.

Коронавірус в Таджикистані

  • МОЗ Таджикистан з початку року повідомив про поодинокі випадки виявлення хворих коронавірусом, лише 2, 5 і 10 січня.
  • За інформацією цього відомства, після 10 січня в країні не виявлено жодного нового випадку захворювання вірусом.
  • Однак експерти скептично ставляться до офіційної статистики, заявляючи, що масштаби зараження і смертності від коронавірусу нового типу в рази вище, ніж стверджує МОЗ.