В МОЗ розказали, скільки коштувало лікування одного госпіталізованого хворого на COVID-19 у 2020 році / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) протягом квітня-грудня 2020 року виплатила на лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 понад 11 млрд грн, тобто майже 45 тис. грн в середньому на одного пацієнта.

Про це повідомляє прес-служба НСЗУ.

Читайте такожЗахворюваність на COVID-19 залишається на високому рівні: Степанов закликає робити тести

Відео дня

Зазначається, що протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано 253 тис. пацієнтів з коронавірусною хворобою. У відділенні інтенсивної терапії перебувало майже 50 тисяч пацієнтів.

Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії протягом 2020 року, становила 19,6%.

За лікування цих пацієнтів НСЗУ виплатила понад 11 млрд грн, тобто майже 45 тис. грн в середньому на 1 пацієнта.

Також у НСЗУ зазначили, що кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 у грудні зменшилась на три тисячі у порівнянні з листопадом 2020 року. Так, у грудні було госпіталізовано 6 тис. пацієнтів. Ще 11,5 тис. продовжили розпочате у листопаді лікування.

Крім того, кількість пацієнтів, які були підключені до джерела кисню у грудні, зросла на 4 тис. у порівнянні з листопадом. Їх загальна кількість становила майже 50 тисяч. Це 69% від усіх пролікованих пацієнтів у грудні. У відділенні інтенсивної терапії медичну допомогу отримували понад 13 тис. пацієнтів. Це на 348 госпіталізованих більше, ніж у листопаді. Зросла у грудні й кількість пацієнтів, які потребували підключення до апарату ШВЛ - з понад 5 до понад 6 тисяч осіб.

Найбільше пацієнтів з коронавірусом у грудні госпіталізували у Києві - 6 тис. 298 осіб, а також у таких областях: Одеська - 4 тис. 139 осіб; Дніпропетровська - 3 тис. 869 осіб; Харківська - 3 тис. 617 осіб.

Коронавірус в Україні: що відомо

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу