Україна - на порозі третьої хвилі пандемії / ua.depositphotos.com

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що медична система України готова до третьої хвилі епідемії COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Останній локдаун, адаптивний карантин, активне зонування регіонів та зимові канікули дали змогу нам реалізувати дів мети - зменшити згубний вплив (коронавірусу - УНІАН) на соціально-економічні зв’язки в Україні та підготувати медичну систему до надскладної задачі з тотальної вакцинації людей. Не секрет, що світ стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу, наша медична система готова до неї, але висоту хвилі ми можемо злагодити", - заявив Степанов.

Відео дня

Читайте такожМОЗ планує до кінця року охопити 80% населення України щепленнями від COVID-19 – Ляшко

За словами міністра, збити цю хвилю вдасться за допомогою вакцинації громадян.

"МОЗ забезпечило українців якісною, дієвою вакциною, виробника зі світовим ім’ям - це AstraZeneca, яка виготовляється під назвою CoviShield, є британською-шведською розробкою спільно з представниками Оксфордського університету. Вакцина сертифікована в країнах ЄС, застосовується в багатьох країнах світу, кваліфікована ВООЗ, рекомендована для використання - це стосується вакцини, яка привезена в Україну - CoviShield", - підкреслив Степанов.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: деталі

  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, яку розробили компанії Oxford і AstraZeneca (торговельна назва CoviShield). Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Також дозвіл на її використання надали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, вироблена в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.
  • 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація медичних працівників.
  • МОЗ внесло зміни в національний план вакцинації, щоб публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації вакцинальної кампанії.
  • 1 березня у Києві щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield зробили міністру охорони здоров’я Максиму Степанову.
  • 2 березня, Зеленському на Донбасі зробили щеплення від COVID-19 вакциною CoviShield.