24 лютого розпочалася вакцинація медичних працівників \ фото REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував початок процесу вакцинації від коронавирусу, заявивши, що в країні останні два місяці почалася якась антивакцинальна вакханалія

Читайте такожУ МОЗ назвали кількість щеплених від COVID-19 з початку вакцинаціїПро це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV вчора пізно ввечері.

При цьому міністр підкреслив, що в Україні вакцинація від COVID-19 є добровільною.

Відео дня

Також Степанов прокоментував свою вакцинацію від коронавирусу. Він зазначив, що зробив щеплення для того, щоб максимально стимулювати людей, розвіяти ті фейки, дурості і нісенітницю, які є в країні щодо якості вакцини, щодо її ефективності.

"Якщо подивитись на останні два місяці – то просто почалась якась антивакцинальна вакханалія. У мене таке відчуття, що з’явилися якісь «колаборанти COVID-19», які готові робити все, щоб тільки зірвати цю вакцинацію, щоб якомога менший відсоток людей вакцинувалися", - наголосив він.

За словами Степанова, у МОЗ є мета з точки зору захисту країни та національної безпеки для формування колективного імунітету - потрібно, щоб не менше 60% людей були провакциновані від коронавірусної інфекції.

«Для нас це дуже важливо, бо ми боремося за життя кожного громадянина. З одного боку є COVID-19, який може призвести до смерті незалежно від того, в якому віці людина захворіла, призвести до реанімації і, як наслідок, до інвалідності, з іншого боку є захист від COVID-19 - це вакцина. Якщо ти вакцинувався, то ти захищений, ти не помреш, ти не захворієш або, в крайньому разі, ти перенесеш цю хворобу в дуже легкій формі», - зауважив міністр.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, яку розробили компанії Oxford і AstraZeneca (торговельна назва CoviShield). Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Також дозвіл на її використання надали Великобританія, Євросоюз та Індія.

23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, вироблена в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

24 лютого розпочалася вакцинація медичних працівників.

1 березня Степанову публічно зробили щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield.