Степанов вакцинувався від коронавірусу / REUTERS

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вакцинувався від коронавірусу, незважаючи на перенесене раніше захворювання. 

В ефірі каналу "Україна 24" він нагадав, що перехворів на коронавірус три місяці тому.

"Згідно з нашими рекомендаціями та міжнародними протоколами, людина може не робити щеплення 6 місяців після хвороби. Водночас ніякої заборони не існує", - сказав він.

Відео дня

Степанов відповів на питання, чи є небезпека непротокольної реакції імунної системи.

Читайте такожЗеленський: в України буде достатня кількість вакцин від COVID-19, щоб цьогоріч щепити всіх охочих

"Таких випадків зафіксовано у світі не було. Тому я вирішив, у зв'язку з цією антивакцинальною вакханалією, яка вже протягом двох місяців в країні, що дуже важливо, щоб люди вакцинувалися. Той відсоток, який показують соціологічні дослідження, нас не влаштовує. Потім послухали, що почали говорити після привозу вакцини в Україну наші політики в гонитві за політичними дивідендами... Але це спекуляції на здоров'ї людей, тому я вирішив це зробити", - сказав він.

Вакцинація в Україні

  • Раніше в МОЗ заявляли, що протягом першого півріччя Україна може отримати в рамках глобальної ініціативи COVAX від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca / Oxford.
  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, розроблену компаніями "Oxford" і "AstraZeneca" (торгова назва CoviShield).
  • 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія вакцини "CoviShield".
  • 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від COVID-19.