У ВООЗ прокоментували ситуацію з коронавірусом в Європі / REUTERS

Сьогодні ситуація з пандемією коронавірусу набула парадоксального характеру. Попри те, що у людства є вакцина, чимало країн змушені посилювати карантинні заходи через появу нових штамів вірусу і проблеми з вакцинацією.

Читайте такожУ Pfizer і BioNTech заявили про ефективність вакцини проти мутованих штамів коронавірусу

Про це йдеться у заяві директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханса Клюге.

Відео дня

Так, 35 країн європейського регіону почали вакцинацію, отримавши 25 мільйонів доз вакцини. При цьому вакцина виправдовує очікування, демонструючи безпеку і ефективність.

Однак, темпи захворюваності в Європі залишаються високими, а нові штами вірусу викликають побоювання. Вакцинація населення йде зовсім не так швидко, як хотілося б.

"Цей парадокс, коли громади відчувають, що кінець пандемії близький (з урахуванням вакцини), але їх водночас закликають дотримуватися обмежувальних заходів у зв'язку з новою загрозою – викликає напругу, тривогу, втому і сум'яття. Це цілком можна зрозуміти, враховуючи обставини", - пояснив Клюге.

Чиновник закликав до терпіння, адже на вакцинацію потрібен час. За його словами, перед лицем нових, більш заразних варіантів коронавірусу слід зберігати пильність.

Більше новин про коронавірус