Проблеми з вакцинацією препаратом Moderna почалися в Каліфорнії / фото REUTERS

Каліфорнія оголосила про намір призупинити вакцинацію препаратом від COVID-19 компанії Moderna, адже після неї з'являються алергічні реакції.

Про це повідомляє місцевий сайт abc7.com, передає «Главред».

З 5 по 12 січня до Каліфорнії поставили понад 330 тисяч доз вакцини Moderna, які були розподілені між 287 постачальниками. Однак після початку вакцинації у деяких пацієнтів виникла на неї алергія. Зокрема, в одній з клінік зафіксували близько десяти випадків алергії в першу добу після вакцинації.

Відео дня

Читайте також100 тисяч на тиждень: у ВООЗ дали невтішний прогноз смертності від COVID-19

"Виходячи з крайньої обережності... ми рекомендуємо, щоб постачальники використовували інші доступні запаси вакцин і призупинили введення вакцин Moderna з партії 041L20A до завершення розслідування CDC, FDA і компанії Moderna", – повідомила епідеміолог Еріка Пан.

Які саме алергічні реакції спостерігаються у пацієнтів, яким вже зробили щеплення вакциною Moderna, не повідомляється.

Що відомо про вакцину Moderna

  • Європейське агентство лікарських засобів дало позитивний висновок по вакцині від коронавірусу виробництва американської компанії Moderna.
  • Американська адміністрація продовольства і ліків раніше визнала вакцину від Moderna безпечною і оцінила її ефективність в 94,5%. На сьогодні вона вже використовується в Сполучених Штатах.