У Данії мають намір відмовитися від вакцини AstraZeneca / фото REUTERS

Данія має намір повністю відмовитися від вакцини для боротьби з коронавірусом компанії AstraZeneca.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на данські ЗМІ.

Читайте такожОприлюднено склад вакцин від COVID-19, які використовують в Україні

Відео дня

Як повідомляється, Данія призупинила використання вакцини 11 березня після того, як 60-річна жінка померла від тромбозу після вакцинації.

Інформація про відмову від вакцини данською владою поки не підтверджена, але на сьогодні була оголошена прес-конференція щодо вакцини AstraZeneca.

Проблеми з вакциною від коронавірусу AstraZeneca

  • Скандал навколо вакцини британо-шведської фармацевтичної компанії виник після смерті кількох щеплених вакциною AstraZeneca. Після щеплення у них розвинулася тромбоемболія.
  • Використання вакцини призупинили в ряді країн. Серед них - Данія Норвегія, Італія, Австрія, Румунія, Болгарія, Німеччина, Франція, Іспанія та інші.
  • У самій AstraZeneca заявили, що випадки тромбозу у щеплених від COVID - 19 не пов'язані з вакцинацією.
  • В ЄС також заявили, що не бачать зв'язку між щепленням вакциною AstraZeneca і випадками тромбозу.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я закликала продовжити вакцинацію проти коронавірусу вакциною AstraZeneca, на тлі рішення цілого ряду країн призупинити використання препарату.
  • У середині березня європейське медичне агентство (EMA) визнало вакцину AstraZeneca ефективною та безпечною для подальшого використання.
  • 7 квітня Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) підтвердило появу рідкісних побічних ефектів після щеплення вакциною AstraZeneca. Зокрема, мова йде про випадки утворення тромбів разом з низьким рівнем тромбоцитів в крові. Однак в EMA відзначили, що переваг у препарату більше, ніж ризиків.