Прибуття першої партії вакцин Pfizer в Україну / фото Віталій Саєнко

В Україну надійшли перші 117 тисяч доз вакцини американсько-німецького виробництва компаній Pfizer/BioNTech у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Читайте такожУ Pfizer допустили потребу вакцинуватися від COVID-19 щорокуЯк передає кореспондент УНІАН, о 10:14 літак з вантажем вакцин приземлився в міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) з Варшави (Польща).

Вакцина, що прибула в Україну, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Відео дня

Вакцина від Pfizer/BioNTech під назвою Comirnaty дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією озорони здоров'я. Цю вакцину вводять внутрішньом'язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у три тижні.

Прибуття першої партії вакцин Pfizer в Україну / фото Віталій Саєнко
Прибуття першої партії вакцин Pfizer в Україну / фото Віталій Саєнко

Вакцинація в Україні: що відомо

  • 31 березня заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що першу партію вакцини Pfizer у 117 тис. доз використають для щеплення осіб, які перебувають в інтернатних закладах та будинках для літніх людей, а також персоналу цих установ.
  • До кінця червня в рамках ініціативи COVAX до України має надійти ще 947 тис. 700 доз вакцини виробництва Pfizer.
  • 6 квітня Міністерство охорони здоров'я уклало рамковий договір з компанією Pfizer про постачання в Україну 10 млн доз вакцин. Вони будуть поставлені протягом 2021 року.

*** COVAX - це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити ними країни з низьким та середнім доходом. COVAX постачає в країни тільки ті вакцини, які ВООЗ включила до реєстру засобів для використання в надзвичайних ситуаціях.