Зеленського вакцинують поза чергою / фото: Офіс президента

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що сьогодні, 1 березня, були внесені зміни в національний план вакцинації, щоб президент Володимир Зеленський, голова МОЗ та інші публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації кампанії з вакцинації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам поблизу Олександрівської клінічної лікарні у Києві.

"Я хочу розвіяти всі страхи, які були в людей щодо вакцинації. Сьогодні були внесені, буквально щойно, зміни в нашу дорожню карту, в наш національний план вакцинації. Це дає нам можливість в публічний спосіб вакцинуватися міністру охорони здоров'я і президенту України. Я буду першою людиною, потім буде Володимир Олександрович (Зеленський – УНІАН)", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ Раді вимагають звіту Степанова щодо вакцини від коронавірусу, якою прищеплюють українців

Також Степанов пояснив, чому медики стали першими, кому роблять щеплення від коронавірусу.

"Нам потрібно захистити наших медиків. Якщо наші військові, які перебувають в зоні операції Об’єднаних сил знаходяться на першому етапі вакцинації – це наші герої, які захищають нас від ворога на сході країни, від агресії РФ. Медики – це наші герої, які захищають нас від іншого ворога – від коронавірусу. Я вважаю, що, з точки зору нацбезпеки, ми їм в першу чергу повинні робити щеплення", - наголосив він.

Степанов не уточнив, коли саме буде вакцинуватися президент, додавши, що він отримає щеплення разом з військовими.

Міністр зауважив, що зміни до національного плану вакцинації також дозволяють використовувати надлишки вакцин для щеплення громадських діячів і публічних осіб для популяризації кампанії з імунізації проти коронавірусу.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: що відомо

  • 22 лютого Міністерство охорони здоров’я зареєструвало вакцину від COVID-19 Oxford/AstraZeneca (торговельна назва CoviShield) для екстреного медичного застосування.
  • Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield.
  • Наступного дня в Україні почали робити щеплення від коронавірусу. Першим вакцинували лікаря-реаніматолога в Черкасах.