На сьогодні щеплення зробили 772 особам / фото штаб ООС

Вакцинуватися в районі операції Об'єднаних сил погодилися 17,5% військовослужбовців.

Про це повідомив в ефірі каналу "Україна 24" головний епідеміолог Збройних сил України Микола Олім.

Епідеміолог припустив, що відмови від щеплення серед військових можуть бути пов'язані з політизацією вакцинальної кампанії.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ підтвердили виявлення в Україні британського штаму коронавірусу: подробиці

"Є відмови серед бійців. Я вважаю, що така ситуація склалася внаслідок політизації вакцинальної кампанії. Якщо взяти від кількості військовослужбовців в зоні ООС, то з 40 тисяч тільки 7 тисяч дали згоду", - пояснив Олім.

За його словами, станом на 4 березня щеплення від коронавірусу отримали 772 людини зі складу Об'єднаних сил.

"В цей час 884 особи вакциновані, з них в зоні ООС вакциновані 772 особи - це 12% з тих 7 тисяч осіб, які дали згоду на вакцинацію", - пояснив Олім.

Читайте такожЖурналістів та священників в Україні можуть вакцинувати від коронавірусу раніше, ніж планувалося

Вакцинація в Україні

  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, розроблену Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca (торговельна назва CoviShield). Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Також дозвіл на її використання надали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, вироблена в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.
  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці в районі проведення ООС.
  • МОЗ внесло зміни в національний план вакцинації, щоб публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації вакцинальної кампанії.
  • 1 березня у Києві щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield зробили міністру охорони здоров’я Максиму Степанову, а 2 березня – президенту Зеленському під час його перебування на Донбасі. Того ж дня публічно щепився від COVID-19 т.в.о. голови Національної служби здоров’я Андрій Віленський та головний санлікар України Віктор Ляшко.