Хто отримає вакцину Pfizer - деталі від МОЗ / фото REUTERS

Публічних осіб в Україні не будуть вакцинувати залишковими дозами препарату Pfizer, як це раніше робили з вакциною CoviShield.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає прес-служба МОЗ. За його словами, підписано відповідні зміни до наказу про вакцинування.

Міністр уточнив, що вакцину розподілятимуть виключно серед осіб, які підпадають під перший та другий етапи вакцинації. 

Відео дня

Читайте такожЛяшко про вакцинацію препаратом Pfizer: залишків не буде

"Я знаю, що пішли чутки, ніби хтось розраховує тим чи іншим способом вакцинуватися Pfizer. Ця вакцина піде виключно медичним працівникам, громадянам, які старші за 80 років, людям із будинків престарілих, інтернатів і працівникам ДСНС та прикордонникам. Нам потрібно захистити саме цю категорію людей", – наголосив він.

У МОЗ додали, що згідно зі статистикою, саме категорія громадян, старших за 60 років, найбільше страждає від ускладнень після зараження коронавірусною інфекцією.

Вакцина Pfizer в Україні

  • 16 квітня в Україну прибула перша партія у 117 тисяч доз вакцини від COVID-19, розробленої німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.
  • Вакцина від Pfizer/BioNTech під назвою Comirnaty дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Цю вакцину вводять внутрішньом'язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у три тижні.
  • За словами Ляшка,отримані 117 тис. доз вакцини Pfizer розділять на два щеплення впродовж 25 днів.
  • В Україні перші щеплення вакциною проти COVID-19 від Pfizer розпочнуться 18 квітня. Їх робитимуть у будинках для людей похилого віку.