Репутація "Монополії" непохитна ось уже кілька десятиліть / flickr.com/umdrums

Відоме прислів'я "Немає лиха без добра" якоюсь мірою можна застосувати до введення обмежувальних заходів в Україні через загрозу коронавіруса. З одного боку через карантин могли порушитися ваші плани походу на концерт або в кіно, а з іншого - з'явився вагомий привід залишитися вдома і провести час в колі близьких і друзів.

УНІАН потурбувався про ваше дозвілля і підготував добірку найкращих настільних ігор, щоб вам точно не довелося нудьгувати в чотирьох стінах.

Пандемія

false

Отже, першою хотілося б назвати, мабуть, найактуальнішу на цей час гру.

Відео дня

Читайте такожЩо робити під час карантину: топ-6 нових крутих серіалів на NetflixНастільна гра, яка стала справжньою сенсацією у світі й отримала безліч нагород, в тому числі Origins Awards, і була номінована на International Gamers Award.

Завдання гравців - зупинити поширення 4 небезпечних захворювань та розробити вакцину. Для досягнення цієї мети учасники тісно співпрацюють між собою і борються проти ігрових механізмів. У кожного є своя роль.

Механіка гри заснована на картах з двома колодами. Перша - містить карти, що показують, в якому місті існує епідемічна загроза. Друга колода - картки для гравців. Кожна з них являє місто. Її колір відповідає одній хворобі. Збір п'яти карт однієї масті одним гравцем дозволяє розробити вакцину, яка повністю усуне хворобу. Гра закінчиться, коли будуть розроблені вакцини від всіх чотирьох захворювань.

"7 чудес"

false

Випущена в 2010 році Repos Production в Англії і видавцем Kappa в Греції. Її автором є Антуан Баузе. У 2011 році гра отримала премію Deutscher Spiele Preis в номінації «Найбільш популярні настільні ігри світу для всієї родини». Гра розділена на 3 доби, протягом яких учасники купують будинки, які дозволяють розвинути чудо світу, яким вони керують.

Кожна наступна епоха дає можливість будувати кращі локації, щоб отримати бонус. Протягом кожного ходу гравець вибирає одну з доступних карт, вводить їх в гру, а потім передає свої карти гравцеві, який сидить поруч з ним. Карти доступні на ротаційній основі для всіх гравців. Той, хто набирає найбільшу кількість очок після третьої епохи, виграє.

"Каркассон"

false

Кожен, хто знає, як грати в настільні ігри, без сумніву, любить цю гру.

Читайте такожЧим зайняти себе під час карантину: добірка п'яти найкращих книг-бестселерів 2020 рокуЦю стратегічну настільну гру для 2-6 осіб розробив Клаус-Юрген Шкоду. У 2000 році вона вийшла в Німеччині і в США. У 2001 році вона була удостоєна звання «Гра року» в Німеччині.

Гравці створюють дошку, додаючи плитки з областю, яка може стати її власністю. Будують дороги, міста, річки, луки, вежі, ринки і зміцнюють стіни. Заробляють очки і відзначають свої досягнення дерев'яними фігурами для кожної завершеної області. Вони перемагають своїх супротивників, захоплюючи об'єкти інших гравців, об'єднуючи плитки в одне загальне місто. Блокуючи хід противника, вони захоплюють його місто. Коли всі плитки викладено, за набраними очками визначають переможця. На додаток до захоплюючого процесу, який вчить стратегічного планування кожного свого перебігу і прогнозу ходів супротивника, гра об'єднує і викликає невимовний захват у всіх учасників, незалежно від статі і віку.

"Детектор правди"

false

Одна з найбільш класичних настільних ігор, має безліч варіацій. Враховуючи деякі питання особистого характеру, що гра має позначку 18+.

Правила «Детектора правди» можна пояснити за півхвилини. Один з гравців бере картку, зачитує питання. Всі присутні відповідають «так» або «ні», кидаючи в мішечок кольоровий кубик (все анонімно!) Потім кожен намагається вгадати, скільки гравців дали позитивну відповідь. Нарешті, кубики висипають з мішечка, і всі бачать, скільки присутніх відповіли позитивно. Саме цей момент найбільш хвилюючий.

"Gloomhaven. Похмура гавань"

false

Фентезійний данжен кроулер без кубиків з боями-головоломками на картах і механікою спадщини. Базова гра розрахована на 400 годин ігрового часу. У коробці десятки пригод, безліч героїв, сотні ворогів і дві тисячі карт.

"Монополія"

Її однаково люблять як діти, так і дорослі / flickr.com/apionid

Не згадати мастодонта серед настільних ігор в даному рейтингу буде злочином. Репутація "Монополії" як "най-най" непохитна ось уже кілька десятиліть. Її однаково люблять як діти, так і дорослі. Причина – в побудові особливих стосунків між гравцями. Дух суперництва не тільки роз'єднує людей, але й об'єднує їх разом – наприклад, за улюбленою розвагою. У монополії Winning Moves 'Monopoly - Friends' вам належить купувати і продавати, інвестувати і залучати інвестиції, розділяти і панувати – азартне заняття для всієї

"Мафія"

Правила настільної гри «Мафія» відомі всім / Фото : grandcastle.ru

Читайте такожІгрову виставку E3 2020 офіційно скасувалиНу, і ще одна нев'януча класика в нашому рейтингу. Правила настільної гри «Мафія» відомі всім. Місто засинає, прокидається мафія. Мирних жителів вбивають, детектив шукає винних.

Як повідомляв УНІАН, уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, в тому числі заплановано введення карантину у навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше чоловік, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.