Ще в одного українця - підозра на коронавірус / фото УНІАН

В Україні на наявність коронавірусної інфекції перевіряють людину, яка повернулася з Польщі та вже хворіє на пневмонію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив на брифінгу.

Читайте такожКарантин в Україні 2020: останні новини станом на 12 березня (онлайн)

Відео дня

"Сьогодні нам повідомили про один випадок людини, яка приїхала з Польщі. У неї зараз вже є пневмонія, з нею працюють, відібрали зразки на дослідження", - сказав Ляшко.

За його словами, це людина похилого віку. "Це група ризику. Тому ми будемо відслідковувати цю динаміку. Це нова підозра, яка досліджується, найбільш свіжа, найбільш актуальна і найбільш імовірна про те, що, можливо, випадок буде коронавірусної хвороби COVID-19", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня в Чернівцях був підтверджений перший в Україні випадок коронавірусу - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії в Чернівецьку область. Медики госпіталізували чоловіка.

11 березня уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19. У тому числі планується введення карантину у навчальних закладах строком на три тижні — з 12 березня.