Школи Дніпра закриваються на карантин \ Фото kyivcity.gov.ua

З 12 березня всі навчальні заклади Дніпра закриті на карантин, який триватиме до 3 квітня.

Читайте такожУкраїна готує другу евакуацію українців з Китаю - Кулеба

Згідно з постановою Кабміну, закриття на карантин стосується всіх навчальних закладів, незалежно від форми власності та сфери управління: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічного), вищої і післядипломної освіти.

Відео дня

Також в Дніпрі тимчасово припинені масові заходи, в яких беруть участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (вболівальників), передає gorod.dp.ua.

Міськрада інформує заклади освіти, що на виконання постанови Кабміну від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання розповсюдженню на території України коронавірусу COVID-19", у відповідності з листом Міністерства освіти і науки від 11.03.2020 № 1/9-154 з 12 березня по 3 квітня 2020 року, на всій території України встановлено карантин і заборонено відвідування навчальних закладів учнями.

Міносвіти рекомендує:

відмовитися від проведення та участі у масових заходах освітнього, наукового, соціального, спортивного та художньо-розважального характеру на території навчальних закладів;

заборонити направлення за кордон учнів та працівників навчальних закладів у країни з високим ступенем ризику зараження;

інформувати учнів і співробітників установ про те, як запобігти поширенню хвороби та дій у разі захворювання;

розробити заходи з проведення занять за допомогою дистанційних технологій та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації;

розробити заходи щодо часткового переведення працівників на дистанційну роботу;

забезпечити профілактичні заходи, які допоможуть запобігти масовому поширенню гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій.