Міський голова Києва Віталій Кличко заявляє, що в столиці щодня дезінфікують 361 автобус, 349 тролейбусів та 276 трамваїв, що виходять на маршрути.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook і оприлюднив відео про те, як дезінфікують громадський транспорт.

Відео дня

Читайте такожВООЗ позитивно оцінила готовність України до протидії коронавірусу

«Ми робимо все можливе, щоб убезпечити мешканців міста від можливого інфікування коронавірусом... Увесь рухомий склад громадського транспорту столиці, в тому числі й метро, двічі на день обробляють дезінфекційними засобами - перед подачею на маршрути та в кінці зміни. Дезінфекцію здійснюють працівники автопарків та транспортних депо, які пройшли спеціальну підготовку», - написав Кличко.

За його словами, щоденно лікарі заміряють температуру у водіїв і контролерів перед виїздом на маршрут та після повернення в депо.

«У столичній підземці обробляють дезінфекторами як самі вагони, так і приміщення станцій. Працівникам служб, які контактують з пасажирами, рекомендовано використовувати медичні маски», - додав міський голова Києва.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня в Чернівцях був підтверджений перший в Україні випадок коронавірусу - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії в Чернівецьку область. Медики госпіталізували чоловіка.

11 березня уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19. У тому числі планується введення карантину у навчальних закладах строком на три тижні — з 12 березня.