МОЗ не радить відвідувати громадські місця / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав українців бути свідомими і для запобігання поширенню коронавірусу під час всеукраїнського карантину уникати відвідування громадських місць та масових заходів.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначається, станом на ранок 12 березня в Україні зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Відео дня

«Всього з початку 2020 року в Центр громадського здоров’я надійшло 47 повідомлень про підозру на COVID-19 (1 - підтверджений лабораторно, 45 – негативні, коронавірусу немає, 1 - досліджується). Протягом останньої години зафіксована одна нова підозра на COVID-19. Людина ізольована, проводяться всі необхідні дослідження», - нагадали в МОЗ.

Читайте такожКарантин в Україні: що відбувається в регіонах

Крім того, у відомстві зауважили, що у світі було зареєстровано 126 258 випадків захворювання COVID-19, з них 68 284 (54,1%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 45 326 випадків у 112 країнах/територіях/регіонах.

Також Ємець закликав українців особливо пильно стежити за власним здоров’ям та при перших симптомах респіраторних захворювань одразу звертатися до лікаря.

«Якщо ви повернулися із країни, де було виявлено COVID-19, забезпечте самоізоляцію на час інкубаційного періоду - протягом 14 днів», - зазначив міністр охорони здоров’я.

Читайте такожУкраїнців закликали не вживати алкоголь через коронавірус

Довідка УНІАН. В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

За минулі три місяці новий коронавірус розповсюдився за межі Китаю, кількість хворих у світі перевищила 100 тисяч осіб.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

В Україні на сьогодні зафіксований один лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом.

Починаючи з 12 березня в Україні оголошено загальнонаціональний карантин.