Карантин у Києві / фото УНІАН

З 12 березня в Україні почав діяти ряд обмежувальних заходів, пов'язаних із загрозою епідемії небезпечного коронавіруса нового типу COVID-19. Триватиме їхня дія до 3 квітня включно.

Зокрема, в дитячих садках, школах та вищих навчальних закладах оголошено карантин і повністю припинено навчальний процес; в кінозалах і театрах – скасовані сеанси та вистави; багато хто з виконавців повідомляють про перенесення своїх виступів і концертів.

УНІАН зібрав для вас повну інформацію, яка є на цей час про те, які саме заходи у Києві не відбудуться в березні, а також які столичні заклади тимчасово обмежили або зовсім припинили роботу.

Концерти, виставки, спортивні заходи та інше

Концерт LATEXFAUNA 27 березня – перенесли

Українська dream pop команда вирішила виконати умови карантину і перенесла свій концерт на 24 квітня. Місце проведення залишили те саме – HC Hall. Старі квитки – в силі.

Концерт LATEXFAUNA 27 березня – перенесли / facebook.com/latexfauna

Концерт Missio 12 березня – перенесли

Не відбудеться концерт американського електро-поп-рок дуету Missio. Метью Брю і Девід Батлер, які повинні були виступити в концерт-холі Stereo Plaza. Нову дату назвуть пізніше. Квитки, куплені на концерт, залишаться в силі.

Концерт Palaye Royale 24 березня – перенесли

Канадський фешн-арт-рок від групи Palaye Royale повинен був пролунати в київському клубі BelEtage 24 березня. Нова дата концерту поки не визначена. Організатори обіцяють залишити в силі всі квитки.

Концерт Palaye Royale 24 березня – перенесли / wegow.com

Барахолка Кураж March – скасували

Популярна благодійна барахолка, запланована на 14-15 березня, скасована. Найближчий Кураж тепер має відбутися наприкінці квітня. Квитки на березневу барахолку залишаються в силі.

Київський міжнародний напівмарафон 10th WORK.UA KYIV HALF MARATHON – перенесли

Швидше за все, напівмарафон перенесуть на другу половину року. Нову дату забігу повинні повідомити у квітні.

Відкриття сезону Ulichnaya Eda – скасували

Ось уже кілька років з настанням теплого сезону в Києві починалися фестивалі стріт-фуду під брендом Ulichnaya Eda. У цьому році перший захід серії повинен був відбутися 28 і 29 березня. Через карантин його скасували.

Фестиваль відеоблогерів Videozhara 2020 – скасували

Захід був запланований на 23-24 травня. Щоб повернути вартість придбаних квитків, потрібно заповнити форму на сайті фестивалю.

Фестиваль відеоблогерів Videozhara 2020 – скасували / facebook.com/VideoZhara

Інтерактивна виставка Ukraine WOW – закрита

Інтерактивна виставка-подорож Ukraine WOW на Центральному залізничному вокзалі не буде приймати відвідувачів.

«Втім, для тих, хто запланував візит на проект Укрзалізниці, завтра о 15:00 на сторінці Ukraine WOW у фейсбуці, онлайн-екскурсію проведе керівник проекту Ярослава Гресь», – повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

«Книжковий Арсенал» – не виключають перенесення

Читайте такожКарантин в Україні: всі подробиці, які важливо знати кожному (відео)За планом фестиваль має відбутися 20-24 травня.

«Проте, якщо рівень загрози буде зростати, Мистецький арсенал готовий перенести проведення Книжкового Арсеналу на інший період», – йдеться в повідомленні організаторів.

Кінотеатри та театри

Всі популярні київські кінотеатри та кінозали в торгових центрах оголосили про закриття та скасування сеансів на час дії обмежувальних заходів. Серед них:

Кінотеатр «Жовтень»

«Друзі, згідно з рішенням постійної комісії КМДА з питань техногенної епідеміологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширення нової коронавірусної інфекції (COVID 19)» ми прийняли рішення закрити кінотеатр «Жовтень» на карантин до 31 березня 2020 року. Всім, хто придбав квитки онлайн, буде зроблено автоматичне повернення коштів. Якщо ви купували квитки в касі після завершення карантину зможете обміняти їх на квитки на будь-який інший фільм з репертуару. Бажаємо міцного здоров'я і чекаємо всіх після завершення карантину!» – йдеться в повідомленні кінотеатру в Instagram.

"Жовтень" закритий / instagram.com/zhovten.cinema

Cinema City в Ocean Plaza

На офіційному сайті кінозалу розміщено оголошення наступного змісту: «Кінотеатр не працює. З метою запобігання поширення коронавірусної інфекції кінотеатр тимчасово не працює. Слідкуйте за нашими новинами».

Cinema City не працює / cinemaciti.ua

Мережа кінотеатрів «Оскар»

При спробі придбати квиток на той чи інший сеанс або видає помилку, або з'являється повідомлення, що ніяких сеансів на заданий час не заплановано.

Кінотеатри Multiplex

Про закриття на карантин кінозалів до 31 березня у себе в Facebook повідомив генеральний директор холдингу Роман Романчук.

Кінозали Multiplex закриті / facebook.com/roman.romanchuk

Кінотеатри Планета Кіно

Мережа кінотеатрів «Планета Кіно» на своїй сторінці в Facebook заявила про тимчасове скасування сеансів. Поки що мова йде тільки про кінотеатри в Києві, але адміністрація очікує реакції інших місцевих органів влади. Гроші за квитки обіцяють повернути.

Кінозали закриті / facebook.com/planetakino

Про перенесення вистав до кінця березня заявили:

  • Національна опера України;
  • Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки;
  • Київський національний академічний театр оперети;
  • Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка;
  • Київський академічний театр опери та балету.
Вистави перенесли / rusdram.com.ua

Торгові центри

Найбільші торгово-розважальні центри столиці, згідно з тією інформацією, яка публікується в соціальних мережах та ЗМІ, працюють у штатному режимі. Виняток – скасування сеансів у кінозалах, які знаходяться на їхніх територіях.

Мова йде про наступні ТРЦ – ЦУМ, «Глобус», Ocean Plaza, «Гулівер», Dream town. Закривати там розважальні зони, судячи з усього, поки не планують.

Довідка УНІАН. В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

За минулі три місяці вірус вирвався за межі Китаю, число хворих перевищило 100 тисяч осіб.

В Україні на сьогодні зафіксований один лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусів. Однак, починаючи з 12 березня, в Україні оголошено загальнонаціональний карантин.