Україна може отримати додаткові гроші від ВООЗ для притидії коронавірусу / фото УНІАН

Всесвітня організація охорони здоров'я, Центр з контролю та профілактики захворювань в США, агенція USAID та Світовий банк розглядають можливість надання Україні додаткового фінансування та експертної допомоги для боротьби з новим коронавірусом.

Про це представники організацій заявили сьогодні під час зустрічі з міністром охорони здоров’я України Іллею Ємцем, повідомляє прес-служба МОЗ.

Читайте такожЩе одного українця госпіталізували з підозрою на коронавірус

Відео дня

«Представники міжнародних організацій – Всесвітньої організації охорони здоров'я, Центру з контролю та профілактики захворювань в США, агенції USAID, а також Світового банку – схвально оцінили зусилля МОЗ та уряду України у протидії розповсюдженню коронавірусній хворобі COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі МОЗ вказали, що ці організації також розглядають можливість надання Україні додаткового фінансування та експертної допомоги для боротьби з коронавірусом.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

За минулі три місяці новий коронавірус розповсюдився за межі Китаю, кількість хворих у світі перевищила 100 тисяч осіб.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

В Україні на сьогодні зафіксований один лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом. Проте, починаючи з 12 березня, в Україні оголошено загальнонаціональний карантин.