Кияни продовжують штурмувати метро / скріншот

У зв’язку із карантином, який запроваджено, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, в Києві заборонені масові зібрання понад 60 людей. Однак виконати цю вимогу в столичній підземці практично нереально.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожЩе одного українця госпіталізували з підозрою на коронавірус

Так, згідно із карантинними правилами київської влади, не рекомендується збиратися натовпом понад 60 людей. За цими правилами Київ має жити відсьогодні, проте в годину пік на станціях підземки пасажирів сотні.

Штурмувати метро киянам доводиться щодня. І сьогодні в підземці було тісно, як і завжди.

У дирекції метрополітену пояснюють: потяги і так курсують з максимально щільним графіком, тому зменшити кількість людей у вагонах і на перонах – неможливо технічно. Єдине сподівання, що в разі збільшення загрози люди частіше залишатимуться вдома.

Як повідомляв УНІАН, з 12 березня у столиці вводять превентивні заходи, щоб убезпечити мешканців від захворювання смертельним коронавірусом COVID-19. Зокрема, обмежать освітній процес закладах середньої та вищої освіти, і проведення масових заходів.

Також відсьогодні запроваджується всеукраїнський карантин для протидії коронавірусу. Обмеження діятимуть три тижні – з 12 березня по 3 квітня.