Згідно із наказом КМДА, кінотеатри мають бути зачинені / скріншот

В Україні впроваджують екстрені заходи, аби не допустити поширення коронавірусу. У Києві відсьогодні мають бути закриті не лише навчальні й дошкільні заклади, а також кінотеатри, музеї та розважальні центри.

Водночас журналісти вирішили з’ясувати, як дотримуються у столиці протиепідемічні заходи. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожПонад 60 людей не збиратися: чи можливо виконати цю карантинну вимогу в метро Києва (відео)

Так, в одному зі столичних кінотеатрів порожньо, у всіх залах тиша і співробітники навіть світло не вмикають. У кінотеатрі пояснили, що вартість квитків, які були придбані онлайн, усім повернули. Немає і жодної дитини також у розважальній зоні.

До цього кінотеатру з перевіркою навідалися співробітник поліції та Держпродспоживслужби, які контролюють, щоб керівники закладів виконували наказ КМДА.

Більшість київських кінотеатрів зачинені, проте не всі. Так в одному кінотеатрі, попри карантинні вимоги, цілком можна сходити подивитися комедію. Адміністратор роботу кінотеатру аргументує тим, що сьогодні заклад працює у дуже скороченому режимі.

Як повідомляв УНІАН, з 12 березня у столиці вводять превентивні заходи, щоб убезпечити мешканців від захворювання смертельним коронавірусом COVID-19. Зокрема, відсьогодні мають бути закриті навчальні та дошкільні заклади, а також обмежено проведення масових заходів.

За порушення протиепідемічних заходів столичним торгово-розважальним центрам і приватним школам загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність.