Школи можуть навчати дітей дистанційно / фото kyivcity.gov.ua

У зв'язку карантином в Україні через поширення коронавірусу школи можуть перейти на дистанційне навчання.

Про це розповіла народна депутатка України від "Слуги народу", представниця комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, передає «Обозреватель». За її словами, організація процесу дистанційного навчання ляже на плечі місцевої влади.

Читайте такожУкраїна готує другу евакуацію українців з Китаю - Кулеба

Відео дня

"Держава повинна зосередитися на тому, щоб зупинити поширення вірусу по території країни. Один зі способів – припинення навчального процесу. Але мова тільки про припинення очного навчального процесу, де діти перебувають в контакті", – зазначила нардепка.

За її словами, у влади "є таке бачення, що по всій Україні в усіх освітніх закладах навчання буде здійснюватися дистанційно".

"Яким чином організовувати дистанційне навчання – це вже справа безпосередньо органів влади і самих освітніх установ... У Києві було ухвалене таке рішення. Вони одразу на своєму сайті достатньо детально розписали, яким чином у школах може бути запроваджено навчання. Це залежить від того, які у нас форми дистанційного навчання", – заявила Гришина.

"Я тут розписала – синхронне навчання, е-мейл дистанційне навчання, на платформах, у соціальних мережах тощо. Навіть ввели таку річ, як з 16 березня телеканалом ТРК "Київ" дві години ефірного часу буде проведення телеуроків", – повідомила депутатка.

Також Гришина розповіла, що через карантин було вирішено відтермінувати зовнішнє незалежне оцінювання з української мови, літератури та з інших предметів, заплановане на 21 і 28 березня.