Карантинний режим в Україні діятиме до 3 квітня / УНІАН

Директор інституту біохімії імені Палладіна Сергій Комісаренко пояснив причину введення карантинного режиму у столиці без жодного зареєстрованого випадку захворювання на COVID-19.

Про це він розповів в ефірі Права на владу.

Читайте такожГоловний санлікар закликав українців підтримувати медиків (відео)

Відео дня

За словами Комісаренка, Україна досі не знає на практиці наслідків розвитку коронавірусу, тоді як введення карантину в інших країнах теж коментують двозначно.

«Можна було б сказати, що у нас таких випадків не буде. Можливо, у нас ніхто не помре, але ми з вами перебуваємо у центрі Європи, і якщо у нас вже є 2-3 випадки захворювання, значить вірус знаходиться на території України», – зазначив фахівець.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня у МОЗ заявили, що в Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції - у жінки пенсійного віку з Житомирської області та у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

Перший в Україні випадок коронавірусу було підтверджено 3 березня у чоловіка, який повернувся з Італії.

Довідка УНІАН. Через загрозу епідемії коронавірусу нового типу COVID-19 Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи. Діяти вони будуть три тижні - з 12 березня по 3 квітня.

Всі освітні установи - дитячі садки, школи та виші - будуть закриті на карантин. Ще однією обмежувальною мірою, яку затвердив уряд, є рекомендація утриматися від проведення масових заходів за участю 200 і більше осіб. Виняток - «заходи державної необхідності». Швидше за все, мова йде про засідання Верховної Ради та Кабінету міністрів. А проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, проте без глядачів.

Починаючи з 12 березня з 219 пунктів пропуску на українському кордоні працюватимуть тільки 49.