В Україні підтверджено три випадки коронавірусу / фото УНІАН

Медики планують перевірити на коронавірус інших мешканців села Чернівецької області, де напередодні виявили інфікованого чоловіка.

Про це розповіла заступник директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, пише hromadske.

"Сьогодні ми почнемо перевіряти й інших мешканців села, де він живе, тому що там багато людей в цьому селі працює в Італії, і багато повернулись нещодавно. Лікарі уже почали обдзвонювати мешканців", - зазначила вона.

Відео дня

Поліщук також розповіла про стан інфікованого чоловіка: "У нього температура від 37 до 38, нормально почувається. Він в інфекційному боксі".

Читайте такожУ світі коронавірусом захворіли понад 128 тисяч осіб, із них 68 тисяч одужали

Оскільки він тісно контактував лише з дружиною, яка нещодавно повернулася з Італії, найімовірніше він підхопив інфекцію від неї. Сьогодні її мають обстежувати медики, додала Поліщук.

Вона також розповіла, що вчора ввечері у Чернівцях було засідання комісії під головуванням керівника ОДА. Обговорювали можливість запровадити більш жорсткі заходи безпеки, зокрема закрити кінотеатри, і скасувати розважальні заходи.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня в Україні було підтверджено два нових випадки захворювання на коронавірус. Випадки коронавірусної інфекції зафіксовано у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

Загалом в Україні на сьогодні підтверджено три випадки інфікування коронавірусом.