REUTERS

У Львові з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції відсьогодні заборонили усі масові заходи.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, відповідне рішення було прийнято сьогодні в ході позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Читайте такожВ окупованій Горлівці зафіксовано 12 випадків коронавірусної інфекції - Аваков

Відео дня

«Відсьогодні в місті заборонено усі масові заходи, проте в разі нагальної необхідності — за окремим рішенням штабу — може бути дозволено зібрання до 50 осіб, якщо воно стосується забезпечення життєдіяльності міста», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за словами мера Львова Андрій Садового, прийнято рішення заборонити будь-які зібрання на території міста, враховуючи семінари, конференції, театральні вистави, форуми, презентації, відвідування бібліотек, медіатек, спортивних залів тощо.

«Виключення — тільки для офіційних структур, які здійснюють функціонування міста, області у надзвичайний період і за окремим рішенням штабу — але не більше 50 людей», — зазначив Садовий.

Також мерія розробить систему онлайн-конференцій і нарад.

Окрім того, під час засідання комісії прийнято рішення виділити додаткові кошти на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень та іншого медичного обладнання, а магазинам з продуктами харчування та аптекам рекомендовано переглянути режим роботи та перейти на цілодобовий.

Як повідомляв УНІАН, наразі в Україні підтверджено три випадки інфікування коронавірусом, двоє з них – у Чернівецькій області, один – у Житомирській.