Продаж квитків на потяги, що раніше курсували між Україною і Словаччиною, припинений / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" у відповідь на оголошення Словаччиною надзвичайного стану через коронавірус і припинення пасажирських міждержавних перевезень на всіх пунктах перетину кордону з усіма сусідніми країнами з метою обмеження поширення захворювання також повідомила про тимчасове припинення пасажирського залізничного сполучення з цією країною, починаючи відсьогодні з 7-ї години ранку.

Як повідомили в прес-службі "Укрзалізниці", до цих обмежень між країнами курсували потяги № 960/961 Кошице - Мукачево, № 962/963 Кошице - Мукачево, № 8860/8863 Чиєрна над Тисою - Чоп і № 8862/8861 Кошице - Чоп, що належать Словацьким залізницям, а також безпересадочний вагон "Укрзалізниці" № 26/382 Київ - Кошице.

Читайте також"Очікуємо рішення": жодного пункту пропуску прикордонники ще не закрили

Відео дня

У прес-службі уточнили, що поїзди Кошице - Мукачево, Чиєрна над Тисою - Чоп і Кошице - Чоп залишилися на території Словаччини.

"Пасажири безпересадкового вагона Київ - Кошице, який відправився 12 березня через Києва, залишили поїзд на станції Чоп. Повертатися до Києва вони відмовилися", - відзначили в "Укрзалізниці".

Також повідомляється, що продаж квитків на зазначені поїзди припинений. Повернення коштів за раніше придбані проїзні документи проводиться у всіх квиткових касах "Укрзалізниці".

У прес-службі додали, що інші міжнародні поїзди і поїзди внутрішнього сполучення курсують за графіком, при перетині кордону з Україною всім пасажирам проводиться температурний скринінг.

Як повідомляв УНІАН, Словаччина ухвалила рішення з 13 березня 2020 року призупинити пасажирські міждержавні перевезення на всіх пунктах перетину кордону в усі сусідні країни з метою обмеження поширення коронавірусу.

Міжнародні вантажні перевезення не припиняються, однак водії транспортних засобів повинні мати захисні засоби.

Зокрема, з 8-ї ранку 13 березня на в'їзд до Словаччини через пункти пропуску будуть пропускатися тільки особи, що мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Словаччини, на виїзд зі Словаччини - без обмежень.

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Уряд ввів обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також введено карантин у навчальних закладах терміном на три тижні.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

В Україні на сьогодні зафіксовані три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.