На Донбасі та у Криму через КПВВ пропускатимуть лише за української реєстрацією /  фото facebook.com/pressjfo.news

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що під час карантину через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі та адміністративній межі з Криму до України будуть пропускати лише українців, які мають реєстрацію на неокупованій території України.

Читайте такожКабмін закрив деякі пункти пропуску через український кордон

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виїзного позачергового засідання Кабінету міністрів за участі президента України Володимира Зеленського щодо реформування системи містобудування України.

Відео дня

«Ми пропонуємо режим обмежень для іноземних громадян стовідсотковий по пунктах зіткнення, пунктах пропуску, і ми пропонуємо пропускати громадян України, які мають реєстрацію на неокупованій території для того, щоб мати більший контроль», - заявив Аваков.

Тобто, за словами міністра, якщо громадянин України мешкає на непідконтрольній Україні території, має там місце реєстрації - то він не може бути пропущений на неокуповану територію України поки діє карантин.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом.