За тиждень усі пункти пропуску мають бути забезпечені експрес-тестами / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що всі українці, які перебувають за кордоном, зможуть повернутися додому, а ті громадяни, які повертатимуться з країн, де вирує коронавірусна інфекція, проходимуть процедуру обсервації.

Читайте такожВ Україні зафіксували першу смерть від коронавірусуЯк передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу у перерві засідання РНБО.

«Те, що стосується громадян України, у нас є велике прохання по можливості обмежити закордонні поїздки, обмежити туристичні поїздки виїзду за кордон», – заявив він.

Відео дня

«Усі громадяни України, які сьогодні перебувають за кордоном, будуть мати змогу повернутися в нашу країну», – запевнив секретар РНБО і додав, що українці, які повертатимуться з країн, де вирує коронавірус, будуть проходити певні процедури обсервації.

«За тиждень усі пункти пропуску мають бути забезпечені експрес-тестами, щоб усі мали можливість їх проходити. Це буде стосуватись усіх пунктів пропуску перетину кордону, які лишаться на той час в нашій країні, й обов’язково всі медичні установи будуть мати ці тести», – наголосив Данілов.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня у МОЗ заявили, що в Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

Перший в Україні випадок коронавірусу було підтверджено 3 березня у чоловіка, який повернувся з Італії.