У Чернівцях та області з 14 березня - надзвичайна ситуація / facebook/cvODA

У Чернівецькій області з суботи, 14 березня оголошується надзвичайна ситуація у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Про це сьогодні у своєму відеозверненні у Facebook повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Він сказав, що два підтверджені випадки коронавірусної інфекції на території Чернівецької області дає обласній владі підстави для того, щоб запровадити з 14 березня надзвичайну ситуацію на Буковині.

Відео дня

"Ми повинні з вами усвідомити, що ефективний захід – це максимально соціально відповідальна поведінка і недопущення масового скупчення населення на обмеженій території", – сказав Осачук.

Читайте такожУ Чернівецькій області госпіталізовано ще двох людей з підозрою на коронавірус

Чиновник звернувся до жителів області, закликавши "поглянути на ситуацію, яка розгортається в європейських країнах".

"Ми можемо вчитися на чужих помилках. Ми повинні застосовувати діючу нормативно-правову базу в Україні, і зробити всі відповідальні кроки для того, щоб унеможливити швидке поширення", – сказав голова ОДА.

Він додав, що з 14 березня до 3 квітня на всій території Чернівецької області буде обмежено режим роботи всіх ринків, за винятком продуктових секторів.

"Продукти харчування повинні бути доступні. Всі інші – будівельні гіпермаркети, супермаркети, торгівельні центри повинні також зрозуміти, що йдеться про життя і здоров’я людей. Тому кілька тижнів, до 3 квітня – прошу вас солідарності, громадянської відповідальності. Ці заходи – заради однієї мети: допомогти зберегти здоров’я і життя буковинців", – сказав Осачук.

Читайте такожУ Чернівцях госпіталізували жінку з підозрою на коронавірус

Як відомо, у Чернівецькій області офіційно підтверджені два випадки коронавірусної інфекції. Станом на сьогодні ще восьмеро пацієнтів госпіталізовані в обласну клінічну лікарню з підозрами на коронавірус.