Кулеба закликав українців повертатися в Україну / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає усіх українців за кордоном повертатися в Україну на тлі рішення влади закрити авіапростір з 17 березня.

Про це Кулеба заявив в ефірі онлайн-програми "Свобода слова".

Читайте такожУ Чернівецькій області оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус

Відео дня

"В ніч з неділі на понеділок, опівночі, розпочне дію заборона іноземцям на в'їзд до України. Виняток становитимуть лише іноземці, які мають дозвіл на тимчасове або постійне проживання в Україні, дипломати, акредитовані в Україні, а також був спеціально передбачений механізм для окремих випадків, коли Міністерство закордонних справ видаватиме дозвіл на в'їзд в Україну з огляду на ті чи інші обставини", - сказав Кулеба.

"Ще через добу, тобто з понеділка на вівторок, ми закриємо авіасполучення", - заявив глава МЗС.

Він закликав українців, які перебувають за кордоном, "повертатися в Україну". "У вас є час фактично до вівторка для того, щоб повернутися в Україну рейсовими літаками, які продовжують літати", - заявив Кулеба.

При цьому міністр запевняє, що Україна не залишить в біді жодного українця за кордоном. "Після вівторка, я запевняю вас, ніхто з вас не залишиться наодинці з проблемою", - заявив Кулеба.

Він додав, що українські посольства і консульства залишаться на зв'язку і відстежуватимуть ситуацію.

Глава МЗС сказав, що українців, які повертатимуться, будуть перевіряти на в'їзді. "Якщо будуть виявлені певні симптоми, характерні для коронавірусу, то люди будуть направлятися до відповідних лікарень для подальшого обстеження, проведення тестів, і у разі необхідності - лікування", - сказав Кулеба.

Міністр сказав, що усе буде здійснюватися організовано.