Зеленський також запевнив, що до закладів охорони здоров’я передадуть 10 мільйонів масок / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом інфекційні медичні заклади у кожному регіоні України будуть повністю забезпечені експрес-тестами для виявлення ознак коронавірусу.

Про це він заявив у зверненні щодо заходів з протидії поширення коронавірусу.

Читайте такожВ окупованій Горлівці зафіксовано 12 випадків коронавірусної інфекції - Аваков

Відео дня

"Найближчим часом інфекційні медичні заклади у кожному регіоні України будуть повністю забезпечені експрес-тестами для виявлення ознак коронавірусу. Постановою Кабінету міністрів уже виділено 100 мільйонів гривень на засоби індивідуального захисту. У разі потреби буде негайно виділено 500 мільйонів на закупівлю медичного обладнання для інтенсивної терапії за прискореною процедурою", - заявив президент.

Він зазначив, що невідкладно Інститутом молекулярної біології НАН України буде виготовлено 200 тисяч експрес-тестів.

Також державного резерву до закладів охорони здоров’я передано 10 мільйонів масок.

Крім того, як наголосив Зеленський, для проведення тестування у регіонах України будуть використовуватися пересувні лабораторії.

"Ми провели бесіду з виробниками, постачальниками та аптекарями. Є речі, на яких не можна заробляти. Це – війна і здоров’я людей. Тому маски, дезінфектори, тести та інші необхідні засоби будуть на полицях аптек у достатній кількості та за доступною ціною", - запевнив президент.

Водночас він додав, що держава економічно простимулює запуск виробництва засобів індивідуального захисту.

"Я також прошу постачальників і роздрібні мережі не спекулювати цінами на продукти й не наживатися на людях", - заявив Зеленський.