Арсен Аваков / REUTERS

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив можливості жорсткіших обмежувальних заходів для запобігання поширенню в Україні нового коронавірусу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Президент і уряд ухвалили кілька різких обмежувальних заходів. Ми зробили це вчасно і правильно. Не пізно і не рано. Можливо, навіть дещо перестраховуючись. Так треба, і, ймовірно, невдовзі заходи обмежень будуть ще жорсткішими», - зазначив Аваков.

Відео дня

Читайте такожДнями лікарні й аптеки буде "насичено" масками й антисептиками - Аваков

За його словами, українська влада в цьому питанні враховує досвід і помилки інших країн.

«Ми дивимось, як розгортається атака вірусу в Китаї, Італії, Іспанії й інших країнах. Ми, на щастя, одні з останніх на шляху поширення вірусу - тому маємо можливість діяти на випередження. З урахуванням досвіду і помилок інших країн.

Завдання - якомога більше сповільнити поширення вірусу в Україні, мінімізувати джерела вірусного ураження, кваліфіковано лікувати уражених громадян...», - наголосив міністр.

Він додав, що якщо діяти швидко, чітко і рішуче, то смертність від впливу в країні нового коронавірусу можна буде скоротити в десятки разів.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, один - з летальним результатом.

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Зокрема, на три тижні закрито навчальні заклади. Терміни карантину можуть змінитися залежно від епідемічної ситуації в Україні.

13 березня РНБО, серед іншого, вирішила з 17 березня закрити на два тижні пункти пропуску через кордон для регулярного пасажирського сполучення; з 16 березня на два тижні заборонити в'їзд на територію України іноземців; закрити з 16 березня на два тижні контрольні пункти на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями.