Иллюстрация REUTERS

Міністерство охорони здоров’я України інформуватиме громадян про заходи боротьби з новим коронавірусом за допомогою СМС-повідомлень.

Читайте такожВ РНБО нагадали про обмеження для запобігання поширенню коронавірусу

Як повідомляється на сайті МОЗ, відповідне рішення ухвалене на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України сьогодні, 14 березня.

Відео дня

"Це будуть короткі й чіткі інструкції, в яких будуть прописані правила особистої гігієни та основні рекомендації для боротьби з коронавірусом", - заявив міністр охорони здоров’я Ілля Ємець на засіданні уряду.

Згідно з повідомленням, технічне виконання цього рішення прем’єр-міністр Денис Шмигаль поклав на Міністерство цифрової трансформації та Міністерство інфраструктури України, які проведуть відповідні переговори з операторами вітчизняних мобільних мереж.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, один - з летальним результатом.

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Зокрема, на три тижні закрито навчальні заклади та скасовано проведення масових заходів. Терміни карантину можуть змінитися залежно від епідемічної ситуації в Україні.