МЗС України / фото REUTERS

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям, які перебувають за кордоном, зареєструватися на веб-ресурсі «Друг» та перебувати на зв'язку з консульськими службами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу за результатами засідання уряду.

«Зараз час дуже виважених відповідальних рішень. Я гарантую, що ми будемо максимально працювати в МЗС над тим, щоб жоден українець не залишився без уваги і без допомоги. Я хочу закликати українців, які залишилися за кордоном реєструватися в системі МЗС «Друг» ((http://friend.mfa.gov.ua). Ця система створена лише з однією метою - ви там реєструєтеся і ми одразу бачимо, де ви знаходитеся, можемо якісніше надавати послуги, захищати ваші інтереси», - сказав міністр.

Відео дня

Читайте такожМОЗ інформуватиме українців про боротьбу з коронавірусом за допомогою СМС

«У разі якщо ви не зможете повернутися в Україну до 17 березня і буде закрито сполучення, саме ця система стане основою для формування списків для подальшого вивезення громадян України спецлітаками», - додав Кулеба.

Також, за його словами, необхідно перебувати на зв'язку з консульськими службами.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, один - з летальним результатом.

Кабмін тимчасово заборонив в'їзд в Україну іноземців та закрив міжнародне регулярне пасажирське сполучення. Так, ухваленим рішенням передбачено: тимчасово закрити з 00 год. 00 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення (за виключенням низки категорій громадян); тимчасово заборонити з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року до 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за виключенням низки категорій громадян).