Ілюстрація / REUTERS

Міністерство охорони здоров’я закликає українців уникати відвідування місць масового скупчення та по можливості залишатися вдома у зв’язку із введенням карантину через спалах коронавірусу.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ у Facebook.

Читайте такожСпалах коронавірусу: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про невідкладні заходи«Самоізоляція - найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в усіх країнах, де її було зафіксовано», - наголошується у повідомленні.

Відео дня

Крім того, у Facebook з’явилась можливість додати до фото профілю рамку «Залишаюся вдома».

«МОЗ закликає піклуватися про власне здоров’я та стати прикладом для інших», - зазначили у відомстві.

Також Мінохоронздоров’я нагадує прості правила, які рятують життя: не забувати регулярно та ретельно мити руки з милом і тримати дистанцію.

«Будьте пильними та піклуйтеся про своє здоров‘я, обов'язково зверніться до лікаря у разі поганого самопочуття», - додали в МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, один - з летальним результатом.

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Зокрема, на три тижні закрито навчальні заклади, скасовано проведення всіх масових заходів в країні. Терміни карантину можуть змінитися залежно від епідемічної ситуації в Україні.