В Одесі невідомі пропонують послуги «дитсадка-полуденки» \ фото УНІАН

В Одесі, незважаючи на введений через коронавірус карантин, невідомі пропонують послуги «дитсадка-полуденки».

Читайте такожВ Одесі через коронавірус тимчасово припинять годувати малозабезпечених безкоштовними обідами

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила в соціальних мережах директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич і попередила, що за подібні порушення передбачена кримінальна відповідальність.

Відео дня

Чиновниця оприлюднила витяг з оголошення, яке тиражують невідомі. У ньому, зокрема, сказано, що на території футбольної школи з 9.00 до 13.00 буде діяти садок-полуденка. Організатори цього «дитсадка» заявляють, що в ньому забезпечено дозвілля дітей - розвиваючі заняття, ігри. Охочим залишити у «полуденці» дітей пропонують писати за певною адресою у Вайбер.

Буйневич наголошує, що закриття дитячих садків у місті - не примха мерії, а важливий захід, необхідний для запобігання поширенню небезпечного вірусу.

«Я не розумію спекулянтів і злочинців, які придумують, як обійти ситуацію, і розсилають батькам повідомлення про створення міні-груп. Ми всі живемо в одному місті. Всі дізнаємося цю інформацію оперативно. Включаючи правоохоронні органи», - наголосила чиновниця.

Вона звернулася до містян з проханням не піддаватися на подібні провокації, а організаторам «приватних клубів» нагадала про кримінальну відповідальність.