З 16 березня в Одесі призупиняється робота об'єктів загального користування / фото УНІАН

Мер Одеси Геннадій Труханов із-за загрози коронавірусу розпорядився закрити в місті всі об'єкти, в яких збираються більше 10 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне розпорядження від 15 березня розміщено на сайті міста.

У ньому говориться, що з 16 березня в місті припиняється робота об'єктів загального користування, розташованих в Одесі, з метою попередження розповсюдження захворюваності гострою респіраторною інфекцією, викликаною коронавірусом COVID-19.

Відео дня

Зокрема, з опівночі зупиняється робота об'єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з присутністю більше 10 осіб.

Читайте такожВ Україну прибув спецрейс із евакуйованими з Італії українцями (відео)

У переліку - кінотеатри, театри, музеї, галереї, бібліотеки та інші культурні та розважальні заклади. Також - дитячі розважальні центри та клуби, майданчики, у тому числі спортивні, фітнес-клуби, тренажерні зали, басейни, спортивні майданчики і стадіони, зоопарки, водні парки, атракціони.

Крім того, всі магазини, окрім продуктових і аптек, торгово-розважальні центри, всі ринки (крім продуктових), ресторани, заклади громадського харчування, у тому числі в готелях, бари, клуби, кафе, дискотеки і т. д.

«Попередити керівників установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження у відповідності з чинним законодавством України», - сказано в розпорядженні.

Як наголошується, вона діє до особливого розпорядження.