Ілюстрація REUTERS

Декілька європейських авіакомпаній вже у неділю, 15 березня, скасували рейси до українських аеропортів, переплутавши дату початку заборони на здійснення регулярних пасажирських рейсів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Читайте такожАвіакомпанія Wizz Air призупиняє перельоти в Україну

Відео дня

Так, авіакомпанії Lufthansa та Austrian airlines (обидві управляються групою Lufthansa) у неділю скасували частину своїх рейсів до Києва й сповістили про це пасажирів усіх рейсів аж у понеділок.

Зокрема, у неділю до Києва не вилетіли два рейси з Франкфурта LH 1492 та LH 1494. Їхній виліт був скасований в останній момент, пасажири не були попереджені про це. У Відні так само несподівано був скасований рейс до Києва OS 667, що мав прибути до Києва за чверть після опівночі.

Через це в обох аеропортах "застрягло" чимало українських громадян, що намагаються повернутися в Україну до 17 березня, коли регулярне сполучення буде припинено.

Також статус "скасованих" мають усі рейси групи Lufthansa на понеділок – три із Франкфурта, два із Мюнхена та два із Відня.

У МЗС зазначають, що причиною скасування стала помилка авіакомпанії, яка вирішила, що заборона на польоти починається на добу раніше. Водночас перевізник не зумів пояснити, звідки у нього з’явилася хибна інформація про термін заборони.

Наразі вирішується питання про те, аби пасажири змогли вилетіти у понеділок, дипломати планують переговори з головним офісом авіакомпанії у Кельні.

Тим часом пасажири також повідомляють про скасування принаймні частини рейсів WizzAir до українських міст – пасажири вже отримали відповідну інформацію.

Як повідомляв УНІАН, у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу COVID-19 в Україні запровадили тритижневий карантин, який триватиме до 3 квітня.

У зв’язку із цим Україна тимчасово заборонила в’їзд іноземцям та закрила міжнародне регулярне пасажирське сполучення. Кордони буде закрито з 17 березня до 3 квітня.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.