Ніхто не знає, скільки реально заражених в Україні є вже. Але скоріш за все — більше, ніж діагностовано.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. По-перше, чверть заражені тими, у кого не було жодних симптомів.

"Але навіть ті, хто вже має симптоми, приходять до лікарні, вже заразивши оточуючих. Тож офіційні дані – це лише верхівка айсберга", - кажуть журналісти.

Відео дня

По-друге, науковці вже порахували, що один померлий – це реально сотні інфікованих людей. 

Читайте такожМОЗ та Facebook запускають сервіс інформування про коронавірус в Україні

"Отже, одна померла в Радомишлі може означати до 400 вражених коронавірусом українців. Про яких ще ніхто не знає", - йдеться у сюжеті.

Усі ці цифри не для залякування, кажуть епідеміологи, а для прийняття єдиної реальної "пігулки" — карантину.

В Україні поки немає епідемії. У щоденних таблицях звітів з усього світу ми маємо вигляд, як майже чиста від хвороби країна. Та от біда — є графік, який створили на основі реальних підрахунків. Він доводить, що стрибок від кількох хворих до кількох тисяч хворих може відбутися за лічені дні. Так було в Італії, в Ірані, у Франції, Німеччині.

"Це слід розуміти щоразу, коли не миєте руки, коли з температурою виходите на роботу, без нагальної потреби йдете в натовп і думаєте, що це станеться з ким завгодно, крім вас", - підсумували журналісти.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, один — з летальним результатом.

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Зокрема, на три тижні закрито навчальні заклади та скасовано проведення масових заходів. Терміни карантину можуть змінитися залежно від епідемічної ситуації в Україні.