МЗС / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ радить громадянам України, які не встигли повернутися на батьківщину до 17 березня, звернутися до українських консульств (https://bit.ly/38TFB7f) і зареєструватися в системі «ДРУГ» (https://friend.mfa.gov.ua/#/).

Поради відомство розмістило у Facebook в понеділок, 16 березня.

Читайте такожВ Україні підтвердили ще два випадки коронавірусу

«Це спеціальна система МЗС, в яку ви вносите свої дані і повідомляєте МЗС та всім закордонним дипломатичним установам про своє перебування у певній країні. Наприклад, у період обмежень списки для повернення громадян України додому в разі термінової необхідності будуть формуватися, зокрема, і з використанням даних цієї системи», - йдеться у повідомленні.

У МЗС обіцяють докласти всіх зусиль, щоб допомогти тим, хто потребує терміново повернутися в Україну до завершення періоду обмежень.

«Актуальна інформація буде надаватися на регулярній основі через усі офіційні канали комунікації, а також через закордонні дипломатичні установи», - додали у відомстві.

ІнфографІка: УНІАН

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві закордонних справ України створено оперативний штаб з метою захисту українських громадян за кордоном і надання актуальної інформації щодо поширення у світі COVID-19.