В Міноборони розповіли про умови проведення навчання у вищих військових навчальних закладах під час карантину / фото president.gov.ua

Прес-секретар міністра оборони Світлана Павловська розповіла про умови проведення навчання у вищих військових навчальних закладах під час карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила на брифінгу в Києві.

«Щодо умов проведення заходів карантину - у вищих військових навчальних з 12 березня відповідно до постанови Кабміну введено карантин», - заявила Павловська.

Відео дня

Вона відзначила, що на сьогодні в Україні функціонує 11 вищих військових навчальних закладів та понад 14 тис. осіб, які навчаються в цих закладах - це ліцеїсти, курсанти, студенти та здобувачі.

Читайте такожКількість зарахованих до військових вишів України жінок у 2019 році зросла вдвічі – Міноборони

«На сьогодні міністром оборони та начальником Генштабу прийнято відповідні заходи задля того, щоб всі студенти, ліцеїсти, здобувачі були відправлені додому на місця їх постійного проживання для проходження карантину у домашніх умовах. Курсанти - це люди в погонах, вони військовозобов’язані, вони приймали присягу і окрім того, що вони навчаються у вищих військових навчальних закладах, вони ще й проходять службу», - зазначила речниця міністра оборони.

Тож, за словами Павловської, на сьогодні, курсанти залишені в місцях своєї постійної дислокації, але переглянуто та скориговано навчальні плани підготовки військових фахівців з урахуванням заходів карантину: виключено проведення будь-яких заходів, які передбачають масові скупчення осіб, обмежено перебування та пересування здобувачів освіти поза територією вищих військових навчальних закладів, призупинено звільнення курсантів з розташування вищих військових начальних закладів, а зустрічі з рідними та близькими відбуваються у спеціально відведених місцях під наглядом медиків. Призупинено всі курси з підвищення кваліфікації, всі їх відвідувачі теж відправлені для проходження карантину у домашніх умовах.

«Сьогодні відпрацьовано алгоритм дій у разі виникнення випадків до яких ці дії доведеться застосовувати. Командуванням ЗСУ, Міноборони було прийнято заходи, які зможуть дати можливість зберегти здоров’я курсантів, які будуть щодобово знаходитись під контролем свого керівництва», - повідомила вона.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на сьогодні підтверджено п'ять випадків інфікування новим коронавірусом: чотири - у Чернівецькій області й один - у Житомирській, він летальний.

Кабінет міністрів з метою запобігання розповсюдженню хвороби ухвалив рішення запровадити в країні карантин з 12 березня по 3 квітня. Зокрема, на три тижні закрито навчальні заклади, скасовано проведення всіх масових заходів.