REUTERS

Начальник Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в місті Києві Олег Рубан наголошує на необхідності максимального розосередження людей задля загальмування епідеміологічного процесу.

Читайте такожВ Україні підтвердили ще два випадки коронавірусу

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому наголосив Рубан під час сьогоднішнього засідання постійної комісії техніко-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядали питання про посилення обмежувально-профілактичних заходів в столиці у зв’язку з коронавірусною інфекцією.

Відео дня

«Моя пропозиція як лікаря-епідеміолога, який займався майже 10 років особливо небезпечними інфекціями, від сьогодні і до покращення погодних умов необхідно максимально провести розосередження людей і максимально знизити кількість людей в місті. Це призведе до загальмування епідеміологічного процесу і перехід самого епідпроцесу на літній період, що буде вже загрозою для самого збудника», - сказав він.

Рубан також наголосив на важливості «максимально жорстко» впроваджувати профілактично-епідеміологічні заходи.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 березня в В Україні підтверджено 5 випадків інфікування коронавірусом.

При цьому з початку року Центром громадського здоров'я України отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію.

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: в Чернівецькій (4) та Житомирській (1) областях.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я дослідила більше 500 зразків.