Ілюстрація REUTERS

Пасажиропотік через українські аеропорти за підсумками 2020 року в разі подальшого поширення коронавірусу в країні може знизитися в порівнянні з 2019 роком на 10%, тоді як попередні кілька років в країні було зростання цього показника.

Читайте такожУ МАУ розповіли, з яких країн будуть вивозити українців після закриття авіасполучення

Про це в коментарі УНІАН повідомив авіаційний експерт Богдан Долінце.

Відео дня

«В цілому, за прогнозами, вперше з часів світової економічної кризи постійне зростання змінить в 2020 році падіння пасажиропотоку на рівні 5%. Це показник Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) по світу, я думаю, найближчим часом його скорегують в бік збільшення частки падіння пасажиропотоку орієнтовно на 10-12%... Якщо говорити про пасажиропотік українських аеропортів, з урахуванням прогнозу IATA, зниження пасажиропотоку станом на березень становитиме мінус 7%. У разі продовження поширення вірусу прогноз може бути погіршений до мінус 10% за результатами 2020 року», - сказав Долінце.

За його словами, падіння пасажиропотоку по всьому світу, швидше за все, призведе до продовження тенденції банкрутства авіакомпаній на конкурентних ринках, оскільки зараз світовий авіаційний ринок все більше іде шляхом укрупнення авіаперевізників.

Разом з тим, за словами експерта, пом'якшити удар для авіаційного бізнесу допоможе істотне зниження світових цін на нафту, оскільки дозволить зменшити негативні економічні наслідки скорочення перевезень.

Як повідомляв УНІАН, за прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), коронавірус з Китаю може завдати авіаперевізникам по всьому світу від 63 до 113 мільярдів доларів збитків у 2020 році.

За даними Державіаслужби, пасажиропотік через українські аеропорти в 2019 році зріс порівняно з 2018 роком на 18,5% - до 24,336 млн осіб.

Повний текст з коментарями експертів читайте на сайті УНІАН.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.