У Мінохоронздоров’я пояснили, які обмеження введуть у Києві для недопущення поширення коронавірусу / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, які обмеження введуть у Києві для недопущення поширення коронавірусу.

Про це йдеться у повідомленні у Telegram-каналі Міністерства охорони здоров'я України, присвяченому коронавірусу.

Так, з 17 березня чинності набирають наступні обмеження: обмежується пересування громадян між столицею та іншими містами та населеними пунктами; скасовується проведення культурних, спортивних, релігійних та інших масових заходів; зачиняються заклади громадського харчування: ресторани, бари та кафе (доступними залишаються послуги онлайн-замовлення та доставки їжі); зачиняються столичні ТРЦ та інші магазини, за винятком продуктових та аптек (також у звичайному режимі працюватимуть АЗС, банки та банкомати); припиняють роботу спортивні комплекси та зали, СПА-салони, салони краси, сауни, косметологічні та масажні кабінети, перукарні, тату-салони, дискотеки, нічні та комп'ютерні клуби, а також інші побутові заклади.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 16 березня (онлайн)

Крім того, певним чином буде обмежена й робота державних установ та транспорту у столиці.

"Рекомендується обмеження прийому громадян у столичних ЦНАПах, а також проведення засідань консультативних органів. Місцева влада рекомендує приймати громадян лише за потреби та за попереднім онлайн-записом. Тимчасово скасовується проведення нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян", - йдеться в повідомленні.

Робота громадського транспорту не обмежується, однак у МОЗ рекомендують громадянам не користуватися ним та не пересуватися містом без зайвої потреби.

"Закликаємо також керівників усіх столичних підприємств та організацій максимально забезпечити необхідні умови для переведення своїх працівників у режим віддаленої роботи. Крім цього, наголошуємо на необхідності запровадження профілактичного спостереження для працівників, які недавно відвідували інші країни, в яких є епідемія коронавірусу", - зазначили у міністерстві.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 березня, в Україні підтверджено вже 5 випадків інфікування коронавірусом.

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано позитивні результати на COVID-19: чотири в Чернівецькій та один (летальний) у Житомирській областях.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я дослідила більше 500 зразків.