У Києві значно знизився рівень забруднення повітря / скріншот saveecobot.com

У столиці значно знизився рівень забруднення повітря через введення карантину, який покликаний перешкоджати поширенню коронавіруса.

Про це повідомляє "Хмарочос" із посиланням на ресурс SaveEcoBot.

"Станом на 11:00 індекс якості повітря, який показує SaveEcoBot, у центрі міста становить 66 пунктів при нормі від 0 до 50. Такий рівень забруднення визначають як "помірний", - повідомляє видання.

Відео дня

Читайте такожУ Києві закриють усі заклади торгівлі й харчування, крім продуктових магазинів, аптек і АЗС

Зазначимо, що станом на 15:00 індекс якості повітря в центрі столиці на Майдані Незалежності становить 48 пунктів.

Лише на деяких вулицях Києва колір показників "жовтий", тобто помірний: на вулиці Миколи Закревського - 61, в районі Позняків (вул. М. Драгоманова - 52 та А. Ахматової - 59) на вул. Володимира Сосюри - 59, вул. Тихоріцькій - 53.

В кінці січня індекси, які фіксував SaveEcoBot, були в 3-4 рази вищими, зазначає "Хмарочос". Так, на Майдані Незалежності він був "дуже шкідливий" і становив 219 пунктів (при нормі від 0 до 50), в районі Видубичів - 157, в районі Осокорків та Харківського масиву - 155, на Шулявці - 158, над Русанівськими садами - 162, над Лісовим масивом - 161, на вул. Володимира Сосюри (Соцмісто) - 159.

Нагадаємо, 12 березня по всій Україні почався карантин у зв’язку з розповсюдженням у світі коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, супутники NASA і Європейського космічного агентства зафіксували помітне зниження рівня забруднення повітря в Китаї в лютому, коли влада Китаю почала впроваджувати карантинні заходи через поширення коронавірусу.