REUTERS

У Києві одна з приватних клінік дала три позитивних результати на коронавірус, які були спростовані у референс-лабораторіях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, коментуючи те, що одна з приватних клінік пропонує проходження тесту на коронавірус.

Читайте такожУ МОЗ пояснили, які обмеження введуть у Києві через коронавірус

Відео дня

«Ми мали вже випадки, коли в цій клініці поставили позитивний результат у трьох випадках, які були спростовані у референс-лабораторіях. Ось я дав відповідь на це питання», - сказав він.

Крім того, він зазначив, що тести на наявність нового коронавірусу не продаються в аптеках, провести їх можна лише у лікарняних закладах за наявності відповідних показань, що встановлюють медики.

Також Поворозник додав, що сьогодні проходять розмитнення ще 4 тис. тестів, які відрізнятимуться від наявних тим, що для аналізу береться не кров, а слина пацієнта.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 березня, в Україні підтверджено вже 5 випадків інфікування коронавірусом.

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано позитивні результати на COVID-19: чотири в Чернівецькій та один (летальний) у Житомирській областях.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я дослідила понад 500 зразків.