Відзавтра у Чернігові мають закритися бібліотеки, розважальні заклади та абонвідділи КП / Фото УНІАН

У Чернігові з 00.00 вівторка, 17 березня, задля протидії поширенню коронавірусу мають тимчасово припинити роботу розважальні заклади, бібліотеки та абонентські відділи комунальних підприємств.

Про це йдеться у підписаному сьогодні розпорядженні міського голови Владислава Атрошенка, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Читайте такожРесторани і кафе з 17 березня мають перейти в режим лише доставки їжі - Зеленський

Відео дня

Згідно з документом, тимчасово призупинити свою діяльність мають дитячі центри, клуби і майданчики на території торгово-розважальних центрів, басейни, нічні клуби та дискотеки.

Також від завтра не працюватимуть абонентські відділи КП «Чернігівводоканал», «АТП-2528», «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», АТ «Чернігівоблтеплокомуненерго», «Чернігівська ТЕЦ», АТ «Чернігівобленерго», АТ «Чернігівгаз» та інші організації такого спрямування.

Комунальним та іншим підприємствам-надавачам комунальних послуг належить утриматися від відвідування споживачів з метою перевірки показань засобів обліку.

Також мають припинити роботу бібліотеки, Туристично-інформаційний центр, відділ звернень громадян та Центр надання адміністративних послуг. Всі ці установи мають перейти на онлайн-режим роботи.

Аптекам і продовольчим магазинам, згідно з розпорядженням, рекомендовано продовжити час роботи, аби запобігти скупченню людей.

Керівникам підприємств, установ, організацій, суб'єктів підприємницької діяльності рекомендується організувати дистанційний режим роботи працівників.

«Керівники закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності попереджаються про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження», - уточнили у прес-службі міської ради.

Як потім уточнив Атрошенко у соцмережах, обмеження роботи закладів громадського харчування, непродовольчих магазинів і міського транспорту може бути наступним кроком, якщо виникне така необхідність у протидії поширенню коронавірусу.