У Житомирі та Житомирській області обмежено масові заходи / фото УНІАН

У Житомирі з 19 березня у рамках карантинних заходів буде закрито всі заклади громадського харчування.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення виконком Житомирської міської ради ухвалив сьогодні під час позачергового засідання.

"У зв’язку з обмежувальними заходами щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції призупиняється з 17 березня робота спортивних закладів, секцій, гуртків, басейнів, фітнес-клубів та центрів, закладів сфери послуг -салони краси, перукарні, лазні, тощо. А з 19 березня - заклади ресторанного господарства, кафе, кав’ярні, продуктові та речові ринки", - сказано у рішенні виконкому.

Відео дня

Читайте такожУ Тернополі з 17 березня закривають заклади харчування, ТРЦ та промислові ринки

Водночас дозволено діяльність закладів торгівлі продуктами харчування, медичними засобами, предметами першої необхідності, аптек та АЗС при дотриманні ними заходів безпеки з обмеженням одночасного перебування відвідувачів.

Ухвалене рішення передбачає, що кафе й ресторани можуть займатися доставкою їжі. Департамент економічного розвитку міськради має розробити програми підтримки бізнесу, який зазнав втрат при запровадженні цих обмежувальних заходів.

З 17 березня громадський транспорт Житомира переходить у режим скороченого випуску рухомого складу на маршрути.

Як повідомляв УНІАН, 13 березня у Радомишлі Житомирської області від коронавірусу померла 71-річна жінка, яка 1 березня повернулася з Польщі і не одразу звернулася до лікаря. У Житомирі та Житомирській області обмежено масові заходи.