КПВВ з Кримом поки не працюють / УНІАН

Прикордонники призупинили роботу контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Про це вранці 17 березня повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Як зазначається, в зазначений період на окуповану територію пропускатимуть лише громадян України та членів їх сімей, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в  Автономній Республіці Крим або місті Севастополь, а також їх транспортні засоби, вантажі та інше майно.

Відео дня

З окупованого півострова на материкову частину країни дозволено в'їзд громадянам України, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, а також їх транспортні засоби, вантажі та інше майно.

Читайте такожЗеленський заявив про готовність ввести в Україні надзвичайний стан через коронавірус

"Також пропускатимуть осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також їх транспортні засоби, вантажі та інше майно. Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі Україна скасувала всі міжнародні регулярні пасажирські рейси – авіа-, залізничні та автобусні. Це обмеження діятиме щонайменше до 3 квітня. Такі безпрецендентні заходи запровадили задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19.