Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про підготовку закладів охорони здоров'я до боротьби з коронавірусом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час позачергового засідання парламенту.

Ляшко зауважив, що превентивні заходи, які вживаються на рівні держави, в першу чергу, спрямовані на те, аби запобігти можливому створенню пікового навантаження на заклади охорони здоров'я через госпіталізацію великої кількості хворих.

Відео дня

"Як повідомив прем'єр-міністр України, в нашій країні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних лікарнях. Там загальна кількість інфекційних боксів - 2,5 тисячі. Водночас, ми розуміємо, що якщо буде масове надходження хворих з коронавірусною хворобою, цих ліжок буде недостатньо. Нам потрібно знати, як перепрофільовувати інші заклади охорони здоров'я для того, щоб надавати якісну медичну допомогу", - сказав Ляшко.

Читайте також"Дезінфекція з гелікоптерів": у мережі розганяють фейк про коронавірус в Україні

Так, зауважив він, на сьогодні проаналізована кількість наявних ліжок у відділеннях інтенсивної терапії поза межами закладів інфекційного профілю.

"Статистика, яку ми маємо, свідчить, що ми готові і повинні надавати якісну, ефективну допомогу, оскільки маємо близько 3,5 тисяч апаратів штучної вентиляції легень саме у відділеннях інтенсивної терапії. Водночас такої кількості може не вистачити, й обладнання може бути застарілим. Ми вживаємо всіх заходів, виділяються додаткові кошти, щоб оновити матеріально-технічну базу, щоб захистити наших медичних працівників", - зазначив Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, наразі в Україні 7 підтверджених випадків інфікування COVID-19, з них 1 - летальний (у літньої жінки з Житомирщини).

16 березня президент Володимир Зеленський заявив, що у разі необхідності готовий запровадити в Україні надзвичайний стан, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу.